Kun Tampereen K-Supermarket HerkkuDuon heviosaston vastaava Salla Bister bongasi K-ryhmän uuden kannattavuuskoulutuksen, kiinnostus heräsi saman tien.
– Aihe vaikutti hyvälle ja hyödylliselle. Kauppias näytti tapansa mukaan opinnoille vihreää valoa, haimme oppisopimusta ja pääsin mukaan. Ei tähän kummoisia järjestelyjä ole tarvittu. Koulutuspäivinä minua tuuraa heviosastolla toinen työntekijä, ja junalla pääsee helposti kotoa Akaalta Helsinkiin, Bister kertoo.
– On ollut mielenkiintoista huomata miten moni asia kannattavuuteen vaikuttaa, Bister sanoo.
Jo koulutuksen ensimmäinen lähipäivä K-Kampuksella Helsingissä tarjosi mielenkiintoisen katsauksen kannattavuuteen liittyviin perusasioihin ja hyvät neuvot opintoihin kuuluvan kehittämistehtävän aloitukseen ja räätälöintiin omaan työhön sopivaksi.
– Paljon voi tehdä työn ohessa, mutta olen valmis käyttämään myös omaa aikaa. Kehittämistehtävä on koulutuksen tärkein osa, ja haluan tehdä sen todella hyvin, Bister miettii.
Bister aikoo itse tutkia, miten heviosaston tärkeimpien tuotteiden hinnoittelu vaikuttaa myyntiin ja kannattavuuteen.
– Tehtävän suorittaminen edellyttää kilpailijaseurantaa ja neuvotteluja tavarantoimittajien kanssa. Lisäksi haluan tietysti pitää koko heviosaston houkuttelevana ja yrittää sekä kilpailukykyisellä hinnalla että laadulla kehittää osaston ja koko kaupan myyntiä.
Bister uskoo saavansa koulutuksesta paljon hyötyä paitsi omaan työhönsä myös koko kaupalle. Hän kertoo huomanneensa heti ensimmäisissä keskusteluissa, miten monella eri asialla on vaikutusta kannattavuuteen ja miten kaikki kaupassa työskentelevät voivat siihen vaikuttaa.
– Meidän kaikkien on tärkeä tuntea kannattavuuteen vaikuttavat asiat, jotta pystymme työskentelemään tulosta tuottavalla tavalla. Tällä tavalla voimme vaikuttaa oman työpaikan menestykseen.
– Olen tosi innostunut opiskelusta. Oman osaamisen kehittäminen on minulle todella tärkeää, ja tykkään haastaa itseäni. Näen, että jokainen on vastuussa omasta osaamisestaan. Nyt suoritan tämän osatutkinnon loppuun, sitten mietin mahdollisesti lisäkoulutusta. Vaihtoehtoja on tullut jo tutkailtua.
Lue koko juttu 18.4.2024 ilmestyneestä Kehittyvästä kaupasta.